U APR stiglo 152.000 finansijskih izveštaja za 2009. godinu

Bez autora
May 27 2010

Agencija za privredne registre je do danas primila ukupno 152.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu koje su pravna lica i preduzetnici dostavili u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji.Od ovog broja, 67 posto finansijskih izveštaja predato je u elektronskoj formi, primenom posebne aplikacije APR. Postupak obrade i registracije završen je za 138.222 izveštaja koji su uneti u Registar finansijskih izveštaja i boniteta pravnih lica i preduzetnika, a podaci iz tih izveštaja biće dostupni svim zainteresovanim korisnicima...

152.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu stiglo u APRAgencija za privredne registre je do danas primila ukupno 152.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu koje su pravna lica i preduzetnici dostavili u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji.

Od ovog broja, 67 posto finansijskih izveštaja predato je u elektronskoj formi, primenom posebne aplikacije APR.

Postupak obrade i registracije završen je za 138.222 izveštaja koji su uneti u Registar finansijskih izveštaja i boniteta pravnih lica i preduzetnika, a podaci iz tih izveštaja biće dostupni svim zainteresovanim korisnicima.

Početak davanja podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu svim državnim organima i institucijama, na osnovu zahteva koji dostave ovoj agenciji, očekuje se početkom juna 2010. godine.

U isto vreme trebalo bi da počne i komercijalno pružanje usluga iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta - podataka iz izvornih finansijskih izveštaja i podataka i izveštaja o bonitetu za privredna društva, finansijske institucije i preduzetnike, koji obuhvataju podatke iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu. Deset dana kasnije korisnicima će biti dostupan i skoring privrednih društava, odnosno ocena njihove sposobnosti za izmirivanje obaveza sa podacima za prošlu godinu.

Ove godine postupak obrade i registracije redovnih godišnjih finansijskih izveštaja privodi se kraju mesec dana kasnije zbog objektivnih okolnosti uslovljenih prenošenjem tih poslova iz Narodne banke Srbije u APR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik